STRUČNA POSJETA KOMPANIJI Gebrüder Weiss

U Petak 21.10.2016. godine učenici III S2 razreda u pratnji profesora Bejtić Hajrudina, Dinar Damira i Šatrović Samira bili su u stručnoj posjeti kompaniji Gebrüder Weiss. Naši domaćini, direktor kompanije Almir Jonuz, zatim Armin Šoljanin koji je zadužen za kopneni saobraćaj i Air&Sea i Meliha Mujezinović, voditelj prodaje, najprije su nas upoznali sa historijatom firme. Zanimnljivo da su kompaniju osnovala 4 braće, prije nešto više od 500 godina, od kojih je svaki bio zadužen za jedan vid transporta. 
Danas Gebrüder Weiss je specijalizirana za sve vrste prevoza s jednog kontinenta na drugi, bilo da se radi o kopnenom, vazdušnom ili pomorskom saobraćaju. Osim toga, razvijaju transportna i logistička rješenja specifična za sektore i klijente koja omogućavaju besprijekorno povezivanje proizvodnih, poslovnih i transportnih procesa. 
Učenicima je prezentiran cjelokupan lanac logističkih rješenja, posjetili smo skladišne centre u kojima se lageruje roba. Cilj posjete je ostvaren, učenici su stekli nova saznanja u vezi posla za koji se školuju i koji će sutra raditi.

[soliloquy slug=”718″]