Gostovanje u programu TVSA

Pomoćnik  direktora Aida Tahirović i pedagog-psiholog  Berminka Hrelja gostovale su u Jutarnjem programu Televizije Sarajevo.

Povod gostovanja je bila promocija i predstavljanje naše škole.

Gledaoci   Jutarnjeg programa su dobili informacije o zanimanjima za koje se učenici obrazuju u našoj školi, o prednostima upisa u našu školu , te predstavili novo zanimanje  – Tehničar za logistiku i špediciju – zanimanje koje nudi brojne mogućnosti zaposlenja.

Pedagog-psiholog Hrelja  je predstavila  gledaocima  i Dom učenika namijenjen za smještaj  učenika koji nisu iz Sarajeva. Predstavljeni su kapaciteti doma, karakteristike i način života i rada.  Nabrojani su mnogobrojni  uspjesi  škole ,od ranijih perioda do  najnovije pobjede  školske ekipe u Ligi srednjih škola u malom nogometu.

Pomoćnik direktora Tahirović  je govorila  i o Sajmu srednjih tehničkih škola koju će se održati 19. i 20. marta kao i o predstojećem  Danu škole koji će biti 15. aprila.

 Gledaoci su pozvani da  dođu na Sajam i vide šta  tehničke škole nude, a u isto vrijeme je upućen poziv za  posjetu  naše škole  obzirom da  su Dani otvorenih vrata u našoj školi  kontinuirano.
Pozvani su  zaposlenici TVSA da dođu  na obilježavanje Dana škole i našeg 93. rođendana, te da taj značajan događaj poprate slikom i rječju.