DAN ŠKOLE

Dana 15.aprila Željeznički školski centar slavi svoj rođendan.Ove godine 93.-i rođendan.

Ponosni na našu tradiciju,na naše učenike i uposlenike, ovaj dan je obilježen  brojnim aktivnostima u kojima su učestvovali učenici naše škole i učenici sarajevskih osnovnih škola.

U goste su nam došli  nogometne ekipe osnovnoškolaca koje su učestvovale na malonogometnom turniru koji je organiziran za ovu prigodu. Obilježavanje Dana škole ,i u isto vrijeme ,  Dana otvorenih vrata počelo je turnirom.
Smjenjivale su se brojne ekipe, i u atmosferi sportskog natjecanja ekipa osnovne škole Fatima Gunić je osvojila pobjednički pehar  za 1.mjesto turnira.

U školskom holu, nakon turnira, uprilićeno je obraćanje direktora Centra gosp. Ibre Čebirića.
 Direktor je pozdravio sve učenike, goste-predstavnika Ministarstva nauke i obrazovanja, goste sa Željeznice BIH, poslovne partnere –predstavnike poslovnih subjekata gdje naši učenici obavljaju prakticnu nastavu, roditelje, predstavnike iz javnog i kulturnog zivota Grada.

Učenici Željezničkog školskog centra Sarajevo, članovi dramske , literarne i novinarske sekcije,  su prigodnim programom obilježili ovaj dan na poseban i neobičan način.

U školskom holu je organizirana izložba učeničkih radova. Gosti su bili impresionirani postignućima i radovima naših učenika.

Posebnu zahvalnost izražavamo direktorima škola, njihovim učenicima, roditeljima  koji su došli iz škola:

Osnovna škola Aleksa Šantić
Osnovna škola Avdo Smajlović
Osnovna škola Umihana Čuvidina
Osnovna škola Sokolje
Osnovna škola Pofalići
Osnovna škola Fatima Gunić
Osnovna škola Džemaludin Čaušević

Sretni što je i ovaj dan škole obilježen na dostojanstven i svečan način, još jednom hvala za nezaboravno druženje. Vidimo se 15.aprila 2017.godine!

[soliloquy id=”513″]