Stručna posjeta kompaniji DHL Sarajevo

Dana 29.11.2018. godine profesori stručno-teorijske nastave Hajrudin Bejtić i Damir Dinar zajedno sa učenicima Tehničarima za logistiku i špediciju bili su u stručno-edukativnoj posjeti kompaniji DHL International doo Sarajevo u njihovom Paketskom centru Rajlovac u Sarajevu.
Željeznički školski centar Sarajevo u svojoj djelatnosti obrazuje između ostalog i učenike stručnog zvanja Tehničar za logistiku i špediciju koji stiču znanja i iskustva za rad logističkim i špediterskim kućama. S obzirom da je DHL dio najveće svjetske poštanske i logističke Grupacije Deutsche Post DHL, izuzetno nam je zadovoljstvo što smo bili gosti DHL-a.
DHL je najinternacionalnija kompanija na svijetu koja posluje u preko 220 država svijeta, na svim kontinentima i nudi beskonačno mnogo logističkih rješenja za svoje korisnike, a duži niz godina posluje i na prostoru Bosne i Hercegovine, gdje su lider u međunarodnom poštanskom saobraćaju.
Učenici su imali priliku da vide kako funkcioniše tehnološki proces rada u Paketskom centru, a ljubazno osoblje DHL-a, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo, izvršilo je edukaciju naših učenika.

Veliku zahvalnost izražavamo direktoru DHL International BiH gospodinu Edinu Emši, a posebna zahvalnost gospođi Amal Sorguč koja je bila edukatorica i domaćin posjete.