Projekat ”Moj unutarnji svijet”

U našoj školi krenuo je sa relizacijom projekat ”Moj unutarnji svijet”. Projekat su pokrenuli pedagog-psiholog Berminka Hrelja i prof. Islamske vjeronauke, mr.sc. Semir Salihović. U projekat su uključeni učenici naše škole i učenici JU Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje. Glavni cilj projekta je pomoći mladima da na drugačiji način dožive sebe, uoče probleme koji ih muče, te da upoznavajući druge, zapravo, upoznaju sebe.
Danas, 11.10.2019. godine, održan je prvi modul od previđena četiri. Učenici su najprije prisustvovali korelativnom predavanju o temi ”Čovjek kao trajno ili prolazno biće”, kojeg su održali pedagog-psiholog i profesor Islamske vjeronauke. Nakon pauze za osvježenje, uslijedila je radionica o temi ”Omiljeni književni lik iz mog djetinjstva”, koju je realizirala prof. Bosanskog jezika u našoj školi, Azra Šljivo. Projekat je podržala TPO Fondacija.

https://www.facebook.com/zeljeznickiskolskicentar/?ref=aymt_homepage_panel&eid=ARB4UhrPBNvd46JZKzWZXo1D7zsTknHzp65eah9495hhyrG98Q0Rj3dEJkbYlFtTbAyfKEfkxmyA4Rxp