Mirovno obrazovanje za 2020/2021. – IV radionica

Učenici naše škole implementirali #četvrtu_aktivnost na projektu Mirovno obrazovanje za 2020/2021. g., koja podrazumijeva kreativne likovne radionice.

U ovoj školi likovna kultura se, kao predmet, ne izučava. Ipak, svake godine na ovaj ili na onaj način se otkrije mnogo skrivenih talenata. Razgovarati o umjetnosti uopće, predstavlja izazov kako za učitelje rako i za njihovs učenike, jer, prema predrasudama poticaj za neobične ragovore i djela  ne pripadaju učenicima tehničkog usmjerenja. Ovaj put golub mira je bio light motive. Učenici i voditelji su ragovarali zašto golub i zašto grančice. Razgovarali su i o tome šta sve može simbolizirati mir. Još jednom se pokazalo da mladi mir ne doživljavaju kao odsustvo rata, nego ga traže u malim stvarima koje trenutna situacija u kojoj se nalazimo svakodnevno narušava. Razgovarali su o tome gdje sve možemo naći mir i o čemu mir ovisi. Na kraju su jedni drugima uputili poruku mira uz prilog nekoliko likovnih radova.

Podsjećamo, ovaj program podržava MONKS i USAID u okvirima projekta PRO-Budućnost kojeg implementira CRS sa partnerima.

OPŠIRNIJE
https://www.facebook.com/zeljeznickiskolskicentar/posts/3196442890455678?notif_id=1608538942541404&notif_t=page_post_reaction&ref=notif