Inovativni nastavnici i nastavnice (NIN) u BiH

Nakon što je #Ministarstvo_za_odgoj_i_obrazovanje KS dalo svoju ocjenu i „dobru praksu“ predmeta Islamska vjeronauka u našoj školi izabralo među najbolje „dobre prakse“ u Kantonu, platforma s digitaliziranim sadržajima za vjeronauku našla se i među #deset najatraktivnijih inovacija u kategoriji #srednjih_škola na nivou države Bosne i Hercegovine.
Naime, nagradu za inovativne nastavnike i nastavnice (NIN) u Bosni i Hercegovini organiziraju Centar za obrazovne inicijative Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika/ca uz pomoć partnera, a ona predstavlja najvrijednije priznanje među edukatorima i edukatoricama na svim nivoima obrazovanja do univerzitetskog nivoa. Već šestu godinu zaredom ovaj projekt uspješno promovira nastavničku profesiju kao ključni indikator kvalitetnog obrazovanja. Od 2019. godine NIN je prepoznat i kao dio velike porodice Global Teacher Award, najprestižnije nagrade za nastavnike u svijetu. U ovoj godini, koja je kao nikada ranije pokazala kolika je važnost izvrsnosti nastavničkih kadrova, NIN je posebno važno priznanje za sve njihove uložene napore u izuzetno izazovnim uslovima.
Na kraju, zadovoljstvo nam što je naš profesor, mr.sc. Semir Salihović, svojim trudom i zalaganjem ime naše škole istaknuo među #top_deset u BiH. Konačno proglašenja pobjednika bit će organizirano 21.12.2021. godine u Sarajevu.
Našem profesoru čestitamo kao i svim drugim profesorima u BiH koji su nominirani u svim kategorijama. Danas slavimo ovo postignuće, a za nekoliko dana, uvjereni smo, i našeg pobjednika u ovom takmičenju.