DAN ŠKOLE 1923-2018.

Dana  17. aprila 2018. godine u sali  Međunarodnog  centra  za djecu i omladinu Novo Sarajevo,  obilježena je 95. godišnjica Željezničkog školskog centra Sarajevo.
Tim povodom, učenici i uposlenici  škole priredili su bogat kulturno – umjetnički program, i tako se  predstavili  mnogobrojnim gostima kroz pjevanje, glumu, recitaciju, folklorni  nastup  i ples.

U prepunoj sali smo ugostili predstavnike ŽFBIH, predstavnike općine Novo Sarajevo, goste iz institucija lokalne zajednice, privredne subjekte kod kojih naši učenici obavljaju praktičnu nastavu, predstavnike Vijeća roditelja KS, direktore srednjih škola, predstavnike policije, predstavnika udruženja radnika željeznice  iz Italije koji stipendiraju naše učenike, predstavnika Kantonalnog sindikata obrazovanja  te bivše uposlenike , učenike i roditelje  učenika naše škole.

Gostima se  obratio  direktor škole Ibro Čebirić.

Izložba učeničkih radova, kojom je rukovodila pom.direktora prof.Aida Tahirović uz pomoć nastavnika Elvisa Halilovića i učenika, je pokazala bogatstvo ideja i spremnost da se Centar prezentira  na inovativan i poseban način.

Zatim je uslijedio prigodan program u kojem su predstavljena , kroz sliku – koju je priredio prof. Damir Dinar- i riječ-koju je priredila prof. Berminka Hrelja- pedagog-psiholog , stručna zvanja i zanimanja  koja se obrazuju u našem Centru. Nastupi učenika su pokazali bogatstvo  i kreativnosti ,ovaj put, kroz glumu, muziku, recitaciju. Plesnu tačku je osmislila  Jelić Davorka-bibliotekar Centra.

U ime uposlenih i učenika gostima se obratila  pedagog-psiholog Centra prof.Hrelja Berminka koja je obračanje posvetila učenicima i kolegama na neobičan i drugačiji način.

Ovo je bio veliki dan za naš Centar.
Zahvaljujemo se svim kolegama koji su pokazali spremnost i brigu da cjelokupan događaj protekne u dobrom raspoloženju.
Zahvaljujemo se svim prijateljima koji su došli da , zajedno sa nama, uveličaju ovaj događaj, i tako daju podršku obrazovanju mladih za tehničke i stručne škole. Hvala općini Novo Sarajevo  i direktorici Međunarodnog  centra  za djecu i omladinu gosp.Zorici Miličević na ustupljenom prostoru i cjelokupnoj pomoći.

Hvala dragi prijatelji!

Slike sa atmosfere obilježavanja Dana Centra pogledajte na sljedećem linku