AKTIVNOSTI

vasar ideja Vaša(r) ideja

 Naši učenici prisustvovali su desetom Vašaru ideja. Na ovoj konferenciji  izlagali su eksperti iz oblasti marketinga, IT-a i sporta. Izlagači su bili: 

 VESNA BEGANOVIĆ – vlasnica i direktorica sarajevske marketinške agencije  VIA MEDIA
 TOMISLAV CVITANUŠIĆ – alpinista i maratonac
 ZANA KARKIN – izvršna direktorica BIT Alijanse

 Oni su u dvadesetominutnom izlaganju sa učenicima podijelili svoje inovativne  ideje, znanja i iskustva jer koncept Vašara ideja je neformalno obrazovanje.

 Projekt Vaša(r) ideja je podržala Vlada Švicarske i Američka ambasada u BiH  a realizira se u saradnji sa Sarajeskim ratnim teatrom – SARTR i Mrežom  vijeća učenika Kantona Sarajevo, te pod pokroviteljstvom Ministarstva za  nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.

 

sajam knjige 

 

  Zimski Salon knjiga

 Posjetili smo ovogodišnji Zimski Salon  knjige koji je trajao od 10. 12. do 24. 12. u  Collegium Artisticum. U posjeti su bili  učenici Is2 i IIe2 u pratnji profesorica  Velide Tinjak i Vildane Čaušević-Čordalija  i bibliotekarke Davorke Jelić.

 

 

 

 

 
jedanslatkis  Humanitarna akcija "Jedan  slatkiš, jedno dijete"

 Od 21. 12. do 24. 12. trajala je  humanitarna akcija Vijeća učenika naše  škole "Jedan slatkiš, jedno dijete".  Članovi Vijeća učenika su zajedno sa  svojim drugovima iz razreda skupljali  slatkiše za paketiće koji će biti podijeljeni  djeci iz socijalno ugroženih porodica.